Excursii IN DELTA DUNARII

Pentru turiști individuali sau pentru grupuri  organizam  excursii, cu durata de aproximativ  3,30 – 4 ore.
Străbatem întinderile de apă acoperite de nuferi, intram in paradisul deltei, admirăm pelicanii şi alte sute de specii de păsări ce cuibăresc în aceste locuri , care completeaza peisajul mirific..

Datorită poziționării centrale,localitatea Crisan, simbolizează un important punct de plecare spre destinațiile exotice ale Deltei Dunării.

Organizam si alte excursii in delta, traseul il  stabilim la receptie de comun acord.

Hotel – Lebăda – Dunărea Veche – Lac Bogdaproste – Lac Trei Iezere – Canal Eracle – Mila 23. – Manastirea Stipoc.

Străbatem întinderile de apă pana la Manastirea Stipoc, fiind cunoscuta si sub numele de Schitul Sfantul Atanasie.  Este un schit de calugari de rit vechi ortodox, format dintr-o bisericuta mica din lemn, construita in stil moldovenesc si cateva chilii ale calugarilor ce nevoiesc aici. In curtea manastirii, de jur imprejur sunt plantate sute de flori.

Hotel – Dunare Brat Sulina - Sulina - Varsarea Dunarii in mare – Dunare brat Sulina - Hotel

Orasul se mandreste  cu Palatul Comisiei Europene a Dunarii.,    cu un far care dateaza inca de la inceputul secolului 19, cu un cimitir al navelor, care e unic in Europa, precum Cimitirul Maritim în care marinari de toate naţionalităţile, piraţi şi chiar membrii ai familiilor regale din Europa odihnesc aici în vecie.

Hotel – Mila 8 – Canal Magearu – Loc. Letea – vizita Pădurii Letea cu caruta.

O plimbare cu barca pe Dunăre prin inima peisajului sălbatic,  spre o calatorie in trecut “Satul Letea” , specificul local nu a fost alterat de  iuresul cotidian.   Pereţii caselor sunt căptuşiţi cu stuf, iar partea de jos a casei este îmbrăcată în scândură şi apoi vopsită în albastru sau verde. Acoperişul este neapărat din stuf, materialul tradiţional din Delta Dunării. 

 Caruta sau tractorul amenajat special ne poartă  spre pădurea Letea, un traseu de aproape o oră, si jumatate.  Intâlnim zone de deşert ce alternează cu vegetaţie specifică locului, pădure de stejari seculari, dar şi pădure subtropicală, liane îmbrăţişând trunchiurile copacilor, lacuri sărate, dune de nisip şi cai sălbatici.

Proudly powered by WordPress