Experiența Sunrise

Required fields are followed by *

Peisaje idilice. Tradiții culinare. Delta Dunării!

Situat în pitorescul sat Crișan, Complexul Sunrise si Satul Pescăresc reprezintă destinația perfectă pentru iubitorii de natură, precum și pentru pescarii amatori sau profesioniști.

Satul Crișan, este așezat pe ambele maluri ale Dunării, pe o lungime de 7 km.  Crișan nu este doar o localitate din deltă, ci locul în care exoticul a pus stăpânire, creând o lume a apelor, a păsărilor și a plantelor, unică în țara noastră și pe continentul european.

Dunărea ajunge la noi

După un traseu care cuprinde 10 țări și 4 capitale, fluviul Dunărea formează cel mai tânăr pământ al României și al Europei: Delta Dunării.

Peisajele mirifice sunt datorate unei flore și faune diversificate, unice prin frumusețea lor.

Rezervație a Biosferei

Întreaga Deltă a Dunării a fost declarată REZERVATIE A BIOSFEREI. Pe fondul rezervațiilor principale și secundare existente – determinate de necesitatea conservării procesului natural de evoluție, ocrotirii faunei și florei specifice – au fost precizate incinte strict protejate cu o suprafață de cca 50.000 de hectare.

Peste 280 de specii de păsări traiesc aici, dintre care 117 pradatoare, 44 de specii sedentare și 133 sunt migratoare. Păsările ce se adună aici provin din medii foarte diverse: european, mediteranean, siberian, mongolian, arctic și chinez. Fauna este completată pe uscat de: mistreț, vulpe, vidră, nurcă, iar cele mai întâlnite reptile sunt: șarpele de nisip, vipera mică de stepă și broasca țestoasă de uscat.

De la sezon la sezon, turiștii sunt din ce în ce mai mult atrași de mozaicul etnic format din tradițiile și obiceiurile rușilor-lipoveni ce formează o comunitate strânsă în Crișan. Localnicii au conservat un dialect arhaic al limbii ruse și și-au păstrat îndeletnicirile moștenite din generație în generație care îi fac cunoscuți în întreaga lume.

Aceștia sunt renumiți pentru pescuitul și confecționarea plaselor, agricultura, creșterea animalelor, precum și recoltatul stufului pentru acoperirea locuințelor.

Proudly powered by WordPress