⛵10 lucruri pe care nu le stiai despre Crisan, Delta Dunarii-Daca…

⛵10 lucruri pe care nu le stiai despre Crisan, Delta Dunarii

Daca inca nu ai fost in Crisan sau ati fost si doriti noi experiente de vacanta, am redat mai jos cateva informatii utile pentru vacanta ta in Delta Dunarii.

⛵10 lucruri pe care nu le stiai despre Crisan, Delta Dunarii

Daca inca nu ai fost in Crisan sau ati fost si doriti noi experiente de vacanta, am redat mai jos cateva informatii utile pentru vacanta ta in Delta Dunarii.

data/uploads/2022/03/image_750x500_6225d4edaf29d.jpg07Mar

1.Crisan este singurul sat din Delta format dintr-o singura strada principala - 7 km. Locul ideal pentru bicicliști sau pentru cei care vor sa faca un tur al satului cu bicicleta. Satenii folosesc scuter-ul sau tuk tuk-ul pentru a se deplasa.

2. Satul se afla in inima Deltei Dunarii, pe partea dreapta a Bratului Sulina, fiind inconjurat de lacuri, canale, japse, cu nenumarate trasee si circuite turistice, aici se poate ajunge cu ambarcațiuni mici sau caiace. Locul perfect pentru temerarii si iubitorii de natura si aventura. Casele sunt dispuse pe malul fluviului.

3. Aici are loc cel mai mare fesival al borsului de peste, de regula, la inceputul lunii Septembrie.

4. De asemenea, de aici pornesc cele mai frumoase excursii spre Pădurea Letea, Pădurea Caraorman (Padurea Neagra), spre satul lui Ivan Patzaichin, Mila23 dar si spre vechiul oraș port a lui Jean Bart - Sulina ( aici se poate vizita Golful Musura si plaja sălbatică, la aprox. 30 min distanta). Pana la Sf Gheorghe si Chilia veti ajunge in maxim o ora si veti putea admira frumusetea naturii, canalele cu nuferi, flora, fauna specific deltaice.

Mai jos 2 dintre aceste trasee tusristice acreditate de ARBDD:

 
Traseul 10: Crişan – Mila 23 – Lacul Trei Iezere – Crişan

Traseul 11: Crişan – Canalul Magearu – Sulina – Crişan 

5. Comuna este formata din satele Mila 23, Caraorman si Crisan, care este, de altfel, si resedinta.

6. Aici traiesc rusi lipoveni, romani, ucraineni si alte nationalitati, Dobrogea fiind cea mai cosmopolita zona a tarii.

7.Este zona cea mai verde din România nu numai ca este Rezervație a Biosferei Delta Dunarii site UNESCO dar si zona care permite o izolare a turiștilor astfel încât sa beneficiati de spatii cu intrare separata de jur împrejurul unui iaz in plina natura cu terasa proprie si cu o vedere superba spre iaz. Daca doriti cazare all inclusive cu piscina, SPA, pentru tine si familia ta, noi va asteptam cu drag sa ne calcati pragul! 

Seara, foc de tabara alaturi de intreaga familie. Va puteti caza atat la Hotel cat si in Satul Pescaresc, in functie de preferintele dvs. Noi va recomandam lunile Mai, Iunie, Septembrie si Octombrie pentru a va bucura de tot ce are natura mai frumos! 


8. Te poti plimba in caiac pe canalele Dunarii, in locuri salbatice, insa, iti recomandam sa fii insotit daca nu cunosti zona. Este una dintre cele mai frumoase experiente pe care le poti trai aici, pa taramul dintre ape!

9. Crisan este localitatea cea mai dezvoltata turistic din Delta Dunarii din punct de vedere al locurilor de cazare. In ultimii ani, s-au dezvoltat multe pensiuni, chiar si hoteluri.


10. Este singura strada si comuna in care pt a pastra liniștea sunt interzise circulația mașinilor chiar și local. Delta Dunarii este Rezervație a Biosferei si menirea noastra este sa protejam natura si sa facem un turism lent pentru a respecta biodiversitatea.


In speranta ca toate aceste lucruri v-au fost folositoare, va invitam sa descoperim impreuna aceasta lume minunata!
 
Echipa Hotel Sunrise & Sat Pescaresc

Adăugați un comentariu