Am scris mai jos sfaturi practice pentru a avea o vacanta reusita dar si pentru a proteja natura:
1. Nu rupeti nuferii. Protejati natura, bucurati-va de frumusetea ei si explorati delta intr-un mod responsabil. Mai ales ca amenzile sunt destul de mari pentru cei care le incalca.
2. Nu va apropiati prea mult de pasari pentru a le fotografia, folositi zoom-ul. Delta Dunarii este recunscuta pentru biodiversitate, fiind a treia din lume dupa Insulele Galapagos si Marea Bariera de Corali. Foto: Bogdan Caprariu
3. Nu plecati in excursie fara permisul de acces in Delta Dunarii. Despre permise am scris aici
De multe ori barcile care au plecat in excursie au primit controale de la ARBDD, Capitanie, Politia de frontiera si au fost nevoite sa se intoarca din excursii pentru ca turistii sa-si poata achizitiona permisele de la sediile ARBDD, online sau prin sms.
4. Nu rezerva inainte cu o zi sejurul in lunile Iulie si August. Acestea sunt cele mai solicitate luni in ce priveste cazarile. Daca vrei sa vii intr-una dintre aceste luni pe taramul dintre ape, iti recomandam sa rezervi cu cel putin doua luni inainte pentru a avea libertatea de a alege tipul de camera dorit. Poti prinde oferte precum: reducere 400 lei la sejur de 4 zile in plin sezon (valabil 10-21 Iulie)
5. Nu crede toate miturile despre Delta Dunarii. Ai mare grija cum iti alegi sursele de informare. Sunt cel putin 5 mituri despre Delta Dunarii: "sunt tantari peste tot si-ti scrica tot sejurul", "Delta Dunarii este o destinatie mult prea scumpa pentru Romania", "In Delta Dunarii se mananca doar peste", "doar pescarii vin in Delta Toamna", "este mult prea departe".
Noi, echipa Hotel Sunrise & Sat Pescaresc va asteptam la un bors de peste traditional! :)
Adăugați un comentariu